Trimmen van (kortharige) honden, katten en konijnen

Variatie in de behandelingen

Wassen, föhnen, scheren, knippen, effileren, ontwollen, ontharen, nagels knippen, puppy behandeling, plukken en ontklitten, alle (gewenste) behandelingen zijn mogelijk.

 

Omdat tarieven heel erg kunnen variëren door onder andere de grootte van uw huisdier en de toestand van de vacht kunt u voor de prijs contact met mij opnemen.

 

Kortharige honden trimmen

Wat niet iedereen weet is dat kortharige honden ook getrimd kunnen/moeten worden. Kortharige honden verharen ook en kunnen zodoende tijdens een behandeling ook onthaard (verlost van losse haren) worden. 

 

Ze worden dan eerst geborsteld en gewassen en daarna droog geblazen door een zogenoemde waterblazer (een krachtige föhn speciaal voor dieren). Hierdoor zullen vrijwel alle losse haren verdwijnen. Losse haren veroorzaken namelijk vaak huidirritatie en daardoor jeuk.

 

Dus voor uw huisdier kan het een enorme opluchting zijn, maar ook voor uzelf. U heeft namelijk een hoop minder haren van uw huisdier in huis.

Katten en konijnen

 

 

 

Bij mij in de trimsalon zijn ook katten en konijnen welkom. Net als honden verharen deze dieren ook en sommige katten en konijnen hebben een enorme ondervacht.

Vooral langharige katten hebben kans op klitten en kunnen zelfs vervilt raken. Dit is niet alleen erg vervelend om te zien, het doet ook erg pijn bij een kat omdat de huid heel erg strak getrokken kan worden en hierdoor veel huidirritatie kan veroorzaken. Voor konijnen is dit eigenlijk hetzelfde verhaal.